Marie Kamphuis Lezing 2019
Wederom twee Marie Kamphuislezingen dit jaar
21 juni 2020

Ook dit jaar zijn er twee lezingen. Tijdens De Agenda van het Sociaal Werk op donderdag 19 november 2020 zullen Monique Kremer, hoogleraar Actief Burgerschap aan de UvA en voorzitter van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken en vanuit Vlaanderen Koen Hermans, Assistent Professor Social Work aan de KU Leuven, de lezing voor hun rekening nemen. Thema dit jaar is; met wie ben jij solidair?

Marie Kamphuis Lezing 2019
Tijdens De Agenda van het Sociaal Werk is op donderdag 14 november voor de twaalfde keer de Marie Kamphuis Lezing gegeven. Dit jaar waren er twee sprekers: de Nederlandse hoogleraar Margo Trappenburg van de Universiteit voor Humanistiek (namens de Marie Kamphuis Stichting) en de Universiteit Utrecht en de Vlaamse professor dr. Rudi Roose van de Universiteit van Gent.
Op deze dag is ook het Marie Kamphuis Archief overgedragen aan de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW).

13 november 2019
Ter gelegenheid van de feestelijke overdracht van het Marie Kamphuis Archief tijdens De Agenda van het sociaal werk van 14 november 2019, heeft Liesbeth Simpelaar Een kleine gids samengesteld. In de gids zijn de 8 principes van het social casework volgens Marie Kamphuis opgenomen. Download hier Een kleine gids.
Margot Scholte overleden
7 september 2020

Op donderdag 3 september is Margot Scholte (1963-2020) overleden. Hoewel Margot al lang ziek was komt dit verdrietige bericht toch onverwacht. Margot was vele jaren werkzaam als methodiekontwikkelaar, onderzoeker en adviseur bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn/NIZW en later bij Movisie. Zij was daarna lector maatschappelijk werk bij de Hogeschool InHolland. Vanwege ziekte heeft zij in 2012 haar actieve loopbaan beëindigd. Vanuit de zijlijn bleef ze betrokken. Zo hield zij in 2018 de elfde Marie Kamphuis Lezing. Afgelopen jaar publiceerde zij het boek ‘Evenwichtskunstenaars – Leven met ongeneeslijke kanker’. Vorig jaar sprak Movisie met Margot over haar Marie Kamphuislezing en dit boek. Als hommage aan haar heeft Movisie het artikel opnieuw geplaatst.

21 november 2019