Marie Kamphuis Prijs 2017 uitgereikt
19 november 2017

De Marie Kamphuis Prijs werd voor de negende keer uitgereikt op 16 november 2017, opnieuw tijdens het BPSW Jaarcongres. De opzet was iets gewijzigd ten opzichte van eerdere jaren. De prijs wordt nu jaarlijks uitgereikt en in plaats van drie prijzen waren er drie genomineerden waaruit de jury de winnaar koos. De genomineerden waren (zie onderste rij foto’s, van links naar rechts) Bas Kruisman, Maik Jansen en Jan te Riele voor de ontwikkeling van Autin, Kenniscentrum HAN Sociaal voor de ontwikkeling van Kletsborden en RIBW Nijmegen & Rivierenland voor de ontwikkeling van Samensterk begeleiding. Jessy Berkvens van RIBW Nijmegen & Rivierenland werd bekroond met de Marie Kamphuis Prijs.

Een verslag van de uitreiking en de prijswinnende projecten staat op Marie Kamphuis Prijs 2017 of bekijk de foto's.

Prijsuitreiking. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Juryvoorzitter Margo Trappenburg. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Presentatie van de nominaties. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Genomineerden voor Autin met juryvoorzitter Margo Trappenburg. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Genomineerden voor Kletsborden met juryvoorzitter Margo Trappenburg. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Winnaar Jessy Berkvens voor Samensterk begeleiding met juryvoorzitter Margo Trappenburg. Foto: Marie Kamphuis Stichting.

Geert van der Laan overleden
8 oktober 2017

Wij treuren om het verlies van

GEERT VAN DER LAAN
23 februari 1946 – 4 oktober 2017

Hij was de eerste hoogleraar die namens de Marie Kamphuis Stichting het beroep maatschappelijk werk verbond met wetenschap.
Geert leeft in onze herinneringen voort als een man die tien jaar lang deze opdracht met hart en ziel vervulde, totdat gezondheidsproblemen hem dwongen dit werk neer te leggen.

Namens het bestuur van de Marie Kamphuis Stichting

Rik Bovenberg
Lou Jagt
Harry Hens

Geert van der Laan was van 1994 tot 2008 leerstoelhouder namens de Marie Kamphuis Stichting. Bij zijn afscheid als hoogleraar in 2009 schreef Harry Hens de column Afscheid van een Groninger.

Lies Schilder, directeur van Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk, schreef een In memoriam op de website van de BPSW. Hij wordt ook herdacht door Jan Steyaert op de Vlaamse website Sociaal.net en door de Universiteit voor Humanistiek.

Geert van der Laan. Foto: Harry Hens.

Marcel Spierts geeft Marie Kamphuis Lezing 2017
16 maart 2017

De tiende Marie Kamphuis Lezing werd op 15 maart 2017 gehouden door Marcel Spierts, zelfstandig onderzoeker en publicist op het gebied van sociaal werk, educatie en cultuur. De lezing "De democratisch sociaal werker” was de opening van het congres De Dag van de Sociaal Werker in de ReeHorst in Ede.
Kijk voor een verslag, inclusief de tekst van de lezing, op MKS Lezing 2017.

Marcel Spierts. Foto Marie Kamphuis Stichting.
Dagvoorzitter Piet-Hein Peeters en Rik Bovenberg, voorzitter Marie Kamphuis Stichting. Foto Marie Kamphuis Stichting.

Congres De Dag van de Sociaal Werker. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Lezing 'De democratisch sociaal werker'. Foto: Marie Kamphuis Stichting.