Margot Scholte geeft Marie Kamphuis Lezing 2018
15 maart 2018

Net als in 2017 werd de Marie Kamphuis Lezing gehouden tijdens het congres De Dag van de Sociaal Werker in de ReeHorst in Ede. Margot Scholte gaf op 14 maart de lezing "Op de barricaden?! Over sociaal werk, probleemfiguraties en de aanpak van structurele problemen in het sociaal domein".
Margo Trappenburg, bijzonder hoogleraar namens de Marie Kamphuis Stichting, was ook één van de sprekers tijdens het congres met "Pappen en nathouden: Over de verborgen helden van de hulpverlening".
Lees verder op MKS Lezing 2018.

Margot Scholte. Foto Marie Kamphuis Stichting.
Margot Scholte tijdens de lezing. Foto Marie Kamphuis Stichting.

Rik Bovenberg, voorzitter Marie Kamphuis Stichting. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Margo Trappenburg. Foto: Marie Kamphuis Stichting.

Lezing 'Op de barricaden?!'. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Congres De Dag van de Sociaal Werker. Foto: Marie Kamphuis Stichting.

Marie Kamphuis Lezing 2018: Interview Margot Scholte
12 maart 2018

Margot Scholte houdt op 14 maart de Marie Kamphuis-lezing tijdens de ‘Dag van de Sociaal Werker 2018’. Haar lezing gaat over de huidige positie van het sociaal werk, waarin volgens haar meer aandacht zou moeten zijn voor de aanpak van structurele problemen in het sociaal domein. Voor deze gelegenheid heeft Movisie met haar gesproken, lees het gehele interview op 'Je kunt niet alles op individueel niveau oplossen': Margot Scholte over haar Marie Kamphuis-lezing 2018.

Interview Margo Scholte op Movisie

Marie Kamphuis Prijs 2017 uitgereikt
19 november 2017

De Marie Kamphuis Prijs werd voor de negende keer uitgereikt op 16 november 2017, opnieuw tijdens het BPSW Jaarcongres. De opzet was iets gewijzigd ten opzichte van eerdere jaren. De prijs wordt nu jaarlijks uitgereikt en in plaats van drie prijzen waren er drie genomineerden waaruit de jury de winnaar koos. De genomineerden waren (zie onderste rij foto’s, van links naar rechts) Bas Kruisman, Maik Jansen en Jan te Riele voor de ontwikkeling van Autin, Kenniscentrum HAN Sociaal voor de ontwikkeling van Kletsborden en RIBW Nijmegen & Rivierenland voor de ontwikkeling van Samensterk begeleiding. Jessy Berkvens van RIBW Nijmegen & Rivierenland werd bekroond met de Marie Kamphuis Prijs.

Een verslag van de uitreiking en de prijswinnende projecten staat op Marie Kamphuis Prijs 2017 of bekijk de foto's.

Prijsuitreiking. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Juryvoorzitter Margo Trappenburg. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Presentatie van de nominaties. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Genomineerden voor Autin met juryvoorzitter Margo Trappenburg. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Genomineerden voor Kletsborden met juryvoorzitter Margo Trappenburg. Foto: Marie Kamphuis Stichting.
Winnaar Jessy Berkvens voor Samensterk begeleiding met juryvoorzitter Margo Trappenburg. Foto: Marie Kamphuis Stichting.